Dieet

Diëtist
De ZGWA werkt samen met gecontracteerde diëtisten en biedt daarnaast diverse leefstijlprogramma’s aan. De gecontracteerde diëtisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.
 

Wanneer gaat u naar de diëtist?
De huisarts kan u binnen de Zorggroep verwijzen als u Diabetes type 2, hart- en vaatziekten of COPD heeft. Uw dieetbehandeling is onderdeel van uw totale behandeling. Nevendiagnoses worden meegenomen indien u dat wenst. De behandeling door uw diëtist bestaat uit praktische adviezen en persoonlijke begeleiding.

Werkwijze
Iedereen is anders en daarom is uw behandeling door uw diëtist maatwerk. Sommige diëtisten zijn, door scholing of ervaring, extra deskundig op een specifiek gebied. Zo zijn er diëtisten die expert zijn in de behandeling van bijvoorbeeld diabetes type 2 of COPD. Tijdens het eerste consult zult u veel vragen beantwoorden over uw gezondheid, uw medische gegevens, uw eet- en leefgewoonten, uw verwachtingen en uw wensen. Vervolgens maakt uw diëtist een persoonlijk behandelplan. De diëtist coacht u bij het bereiken van uw doelen. In de volgende consulten zal uw diëtist uitleg en informatie geven over uw eten en drinken in relatie tot gezondheid en ziekte. Deze informatie zal aangepast worden aan uw persoonlijke situatie. Samen met u wordt gezocht naar oplossingen voor eventuele knelpunten.
Uiteraard ondersteunt uw diëtist u bij het opvolgen van het advies, bijvoorbeeld door middel van:
  • Tips en technieken om uw eetgewoonten blijvend te veranderen
  • Praktische informatie over wat er op het etiket staat en waar u welke producten kunt kopen
  • Suggesties voor speciale gelegenheden, zoals uit eten gaan, feestjes en vakantie

Kosten
De kosten van begeleiding door de gecontracteerde diëtist worden vergoed door de Zorggroep. Deze kosten vallen niet onder uw jaarlijkse eigen risico. U vindt hier de door de ZGWA gecontracteerde diëtisten.

Zorggroep ZGWA

Zorg die draait om ú. Dat is waar de ZGWA en haar aangesloten huisartsenpraktijken voor staan. Met een geïntegreerd aanbod van kwalitatief hoogstaande geneeskundige zorg streven we naar het bevorderen van de gezondheid. Onze zorgprogramma's spelen hier een belangrijke rol bij. In goede samenwerking tussen alle disciplines bieden wij de nodige zorg zoveel mogelijk dichtbij huis aan. 

Lees meer over de Zorggroep >

 

© 2020 Zorggroep ZGWA Disclaimer Sitemap