Nieuws

Actueel

M.i.v. dinsdag 2 juni gaan alle patiënten in ANW-uren weer naar de Huisartsenpost aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht

Met ingang van dinsdag 2 juni worden alle patiënten in de avond, nacht en in het weekend weer gezien op de hoofdlocatie van de huisartsenpost, aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht. Daarbij worden de patiëntenstromen nog steeds gescheiden: mensen met luchtwegklachten worden apart gehouden van mensen zonder luchtwegklachten.

Patiënten met klachten die op corona wijzen (koorts, neusverkouden, hoesten en/of keelpijn), nemen een mondkapje mee van huis of krijgen bij de balie een mondkapje. Zij worden in een aparte wachtkamer ontvangen. Daar kan 1,5 meter onderlinge afstand worden gehouden. Ook worden zij in een aparte spreekkamer door de arts gezien. Alle patiënten wordt gevraagd zoveel mogelijk alleen te komen of, als dat niet mogelijk is, met maximaal één begeleider. Door deze werkwijze wordt het risico op besmetting voor patiënten zonder corona-verdenking zo laag mogelijk gehouden.

Tevens vervallen met ingang van dinsdag 2 juni de aparte locaties voor patiënten met luchtwegklachten in Dordrecht en Sliedrecht. De aparte locatie in Zwijndrecht werd al eerder gesloten. Alle patiënten voor het spreekuur overdag worden weer door hun eigen huisarts in de eigen huisartsenpraktijk gezien.

Voor iedereen die de zorg van de huisarts nodig heeft geldt: eerst bellen. Overdag belt u naar uw eigen huisarts. Avonds, ’s nachts en in het weekend belt u - als het spoed heeft - met de huisartsenpost, telefoon 078-2020020.

Oproep huisartsen: blijf niet te lang doorlopen met ernstige klachten

14 april 2020

Uit pas gehouden onderzoek blijkt dat sinds de corona-uitbraak in Nederland veel minder patiënten naar de huisartsenpraktijken komen. Landelijk gaat het om een afname van ongeveer 70%. Wachtkamers zijn leeg en het aantal consulten is minimaal. Een deel van deze terugloop is een bewuste keuze vanuit huisartsenpraktijken; zo zijn contacten voor chronische zorg bewust uitgesteld.

De huisartsenpraktijken in de regio Drechtsteden en West-Alblasserwaard herkennen zich in het bovenstaande. Het uitstellen van zorg kan echter nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen. Daarom roepen zij patiënten op niet te lang te blijven doorlopen met klachten. Bij twijfel over de ernst van uw klachten kunt u altijd bellen met uw huisartsenpraktijk om hierover te overleggen.

Als de huisarts of assistente u vraagt op het spreekuur te komen, dan kunt u daar veilig naar toe. De spreekuren zijn ruimer opgezet zodat er voldoende ruimte in de wachtkamers is. Patiënten met luchtwegklachten die naar het oordeel van de huisarts of de assistente gezien moeten worden, worden doorverwezen naar één van de aparte locaties in Dordrecht, Zwijndrecht of Sliedrecht.

’s Avonds, ’s nachts en in het weekend belt u - als het spoed heeft - met de huisartsenpost.

Informatieavonden over voeding

26 maart 2020 

WEGENS HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE INFORMATIEAVONDEN OVER VOEDING TOT EN MET 1 JUNI 2020 AFGELAST

Voor mensen met diabetes en cardiovasculair risico (CVRM) is het verstandig om op voeding te letten. En ook wie géén diabetes of cardiovasculair risico heeft, kan hier baat bij hebben. De diëtisten van Zorggroep ZGWA bieden workshops aan voor mensen met diabetes of cardiovasculair risico. Ook anderen die belangstelling hebben voor voeding (partners, belangstellenden, professionals) zijn van harte welkom! Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Zorggroep ZGWA

Zorg die draait om ú. Dat is waar de ZGWA en haar aangesloten huisartsenpraktijken voor staan. Met een geïntegreerd aanbod van kwalitatief hoogstaande geneeskundige zorg streven we naar het bevorderen van de gezondheid. Onze zorgprogramma's spelen hier een belangrijke rol bij. In goede samenwerking tussen alle disciplines bieden wij de nodige zorg zoveel mogelijk dichtbij huis aan. 

Lees meer over de Zorggroep >

 

© 2021 Zorggroep ZGWA Disclaimer Sitemap