Stoppen met roken

Hulp om tabaksverslaving te stoppen
Veel mensen vinden het lastig om te stoppen met roken. Uw huisarts kan u hierbij helpen. Er zijn verschillende manieren om van uw nicotineverslaving af te komen. Zo kunt u deelnemen aan een groepstraining, gebruik maken van telefonische coaching en persoonlijk contact hebben met de praktijkondersteuner. 

Zorgmodule Stoppen met roken
Om ervoor te zorgen dat zorgverleners u op een goede manier begeleiden bij het stoppen met roken, is de zorgmodule Stoppen met roken ontwikkeld. In deze zorgmodule wordt de norm voor goede zorg bij het stoppen van de tabaksverslaving beschreven. Zo wordt onder andere duidelijkheid gegeven over wat er verwacht mag worden van deze zorg. Zorgverleners gebruiken de zorgmodule als leidraad bij het ondersteunen van patiënten om de juiste keuzes in het traject te maken. Zorgverzekeraars maken aan de hand van deze zorgmodule afspraken over de zorg. 

Behandeltrajecten
Er zijn diverse behandeltrajecten om te stoppen met roken. Tijdens het eerste gesprek met uw huisarts of praktijkondersteuner wordt gekeken of u individueel of onder begeleiding wilt stoppen. Er wordt vastgesteld hoe uw nicotine afhankelijkheid en uw motivatie om te stoppen is. Kiest u ervoor om individueel te stoppen, dan kunt u dit doen door een zelfhulpcursus te volgen op internet. De beste resultaten worden echter behaald bij het stoppen onder begeleiding.

Nuttige links

Zorggroep ZGWA

Zorg die draait om ú. Dat is waar de ZGWA en haar aangesloten huisartsenpraktijken voor staan. Met een geïntegreerd aanbod van kwalitatief hoogstaande geneeskundige zorg streven we naar het bevorderen van de gezondheid. Onze zorgprogramma's spelen hier een belangrijke rol bij. In goede samenwerking tussen alle disciplines bieden wij de nodige zorg zoveel mogelijk dichtbij huis aan. 

Lees meer over de Zorggroep >

 

© 2020 Zorggroep ZGWA Disclaimer Sitemap