Diabetes


Over diabetes

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. Diabetes heet ook wel suikerziekte. De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op. Lees meer.

ZGWA Zorgpas en ZGWA Zorgwijzer

Voetzorg

Klik hier voor meer informatie over voetzorg bij diabetes.

Diëtetiek
Klik hier voor meer informatie over diëtetiek / voeding bij diabetes.

Medicijnen
Klik hier voor meer informatie over hoe om te gaan met medicijnen.

Informatieavonden over voeding voor patiënten
Klik hier voor meer informatie over de informatieavonden over voeding voor patiënten.

Nuttige links

Netvliescontrole
Bij Diabetes Mellitus type II bestaat een verhoogde kans op beschadiging van de bloedvaatjes die het netvlies van uw ogen van bloed voorzien. Op den duur kunt u hierdoor slechter gaan zien of zelfs blind worden. Daarom is het van belang dat bloedvatveranderingen op tijd worden opgespoord en behandeld. Met de periodieke netvliesscreening worden afwijkingen opgespoord en in de meeste gevallen is blindheid te voorkomen. Lees meer.

Op consult? Bereid u goed voor!

Keuzehulp bloedglucosemeter
Kies de bloedglucosemeter die bij u past. Lees meer.

Zorggroep ZGWA

Zorg die draait om ú. Dat is waar de ZGWA en haar aangesloten huisartsenpraktijken voor staan. Met een geïntegreerd aanbod van kwalitatief hoogstaande geneeskundige zorg streven we naar het bevorderen van de gezondheid. Onze zorgprogramma's spelen hier een belangrijke rol bij. In goede samenwerking tussen alle disciplines bieden wij de nodige zorg zoveel mogelijk dichtbij huis aan. 

Lees meer over de Zorggroep >

 

© 2021 Zorggroep ZGWA Disclaimer Sitemap