Wanneer naar de dokter?


Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak nemen mensen dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch. 

  • Met de app Moet ik naar de dokter? kunt u zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen u alsnog de dokter moet bellen. U krijgt een deskundig en eerlijk advies en bent zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener. 


Regionale Huisartsenpost Drechtsteden: voor spoed buiten kantoortijden
Bij spoed, als de zorg niet kan wachten tot het volgende spreekuur van uw eigen huisarts, kunt u 's avonds, 's nachts en in het weekend de huisartsenpost bellen (078-2020020).

Betere zorg begint met een goed gesprek
Uw dokter wilt u graag goed helpen. Daarom heeft de dokter veel inormatie van u nodig. Welke klachten heeft u? Wat vindt u belangrijk? Bedenk al vóór uw afspraak wat u aan de dokter wilt vertellen. En wat u aan de dokter wilt vragen. Zo krijgen jullie een goed gesprek en kunnen u en de dokter samen beslissen wat het beste is u. Klik hier voor de website en hier voor het filmpje.

Volg je zorg: Grip op medische gegevens
Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar via het Landelijk Schakelpunt. Maar alleen als het nodig is. En alleen als wij daar toestemming voor hebben gegeven. Op Volgjezorg kunt u uw toestemming regelen voor de uitwisseling van uw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt én kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Zorggroep ZGWA

Zorg die draait om ú. Dat is waar de ZGWA en haar aangesloten huisartsenpraktijken voor staan. Met een geïntegreerd aanbod van kwalitatief hoogstaande geneeskundige zorg streven we naar het bevorderen van de gezondheid. Onze zorgprogramma's spelen hier een belangrijke rol bij. In goede samenwerking tussen alle disciplines bieden wij de nodige zorg zoveel mogelijk dichtbij huis aan. 

Lees meer over de Zorggroep >

 

© 2020 Zorggroep ZGWA Disclaimer Sitemap