Nieuws

Archief
2017
2016
2015

Actueel

Pilot "Versterken en versnellen samenwerking huisartsen en CJG Papendrecht"

Pilot "Versterken en versnellen samenwerking huisartsen en CJG Papendrecht"

Graag informeren we u over de pilot versterken en versnellen samenwerking huisartsen en Centrum Jeugd en Gezin Papendrecht.

Vanaf 1 mei start een praktijkondersteuner GGZ Kind en Gezin (psycholoog) in de huisartspraktijken in Papendrecht.

Voor meer informatie: klik hier

Workshops voor patiënten over voeding

In samenwerking met de aangesloten diëtistes organiseren we binnen de ZGWA de volgende informatiebijeenkomsten voor uw patiënten:
  
• Vet in de voeding, de feiten en de fabels
• Diabetes en voeding, de feiten en de fabels
• Lekker eten met minder zout

Zorgverzekeraars onderschrijft het belang van goede voedingsadvisering en de meerwaarde van voorlichting in groepsbijeenkomsten. De workshops zijn daarom voor patiënten die binnen de ketenzorg behandeld worden zonder kosten.

Lees hier verder


Huisarts+Poli van start

Op 13 september jl. heeft de Huisarts+Poli, een initiatief van de Zorggroep ZGWA en het Albert Schweitzerziekenhuis (ASz), voor het eerst haar deuren geopend.

De Huisarts+poli is een uitbreiding op de bestaande huisartsenzorg en vormt een middenweg tussen de huisarts en het ziekenhuis. Het idee hierachter is dat soms wel de kennis van een specialist nodig is, maar dat het niet altijd nodig is om naar het ziekenhuis te gaan.

In een meekijkconsult bepaalt de specialist of de patiënt naar het ziekenhuis moet, of bij de huisarts in zorg kan blijven, eventueel met het advies van de specialist.
Het grote voordeel voor de patiënt is dat het meekijkconsult onder de huisartsenzorg valt (er is dus geen sprake van ‘verplaatste ziekenhuiszorg’). Dit betekent concreet dat het consult geen eigen bijdrage kost, omdat het door de basisverzekering wordt gedekt.

Er nemen 22 huisartsen uit de regio deel aan de pilot, die een half jaar zal duren. Vanuit het ASz draaien – op dinsdag, woensdag en donderdag – specialisten mee van dermatologie, reumatologie, interne geneeskunde, orthopedie en gynaecologie.

De Huisarts+Poli is gevestigd in de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden (Karel Lotsyweg 10, 3318 AL, Dordrecht) en bereikbaar via info@huisartspluspoli.nl of 078-6551938.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar bijgevoegde folder.

1 2 3 4 5 6

Zorggroep ZGWA

Zorg die draait om ú. Dat is waar de ZGWA en haar aangesloten huisartsenpraktijken voor staan. Met een geïntegreerd aanbod van kwalitatief hoogstaande geneeskundige zorg streven we naar het bevorderen van de gezondheid. Onze zorgprogramma's spelen hier een belangrijke rol bij. In goede samenwerking tussen alle disciplines bieden wij de nodige zorg zoveel mogelijk dichtbij huis aan. 

Lees meer over de Zorggroep >

-

 

© 2017 Zorggroep ZGWA Disclaimer Sitemap